Wat maakt een leidinggevende nou echt goed?
21 juni 2018
De vakantie komt eraan. Stress of voorpret?
8 juli 2018

Wie vult vandaag jouw verhaal in?

Eerder deze week was er even een momentje in je leven die je liever zou willen ontwijken. Zo eentje die je raakt, die je diep, diep pakt..

Afgelopen dinsdag voelde mijn dochter zich volledig verlaten door iedereen op de wereld. Ze was thuis, had zich verslapen en toen ze wakker werd, bleek iedereen al weg. Terwijl ze juist die dag met groep 6 een activiteit had die niet op school zelf was (maar ze wist ook niet waar wel). Vol paniek belde ze me, en nog een keer en nog een keer.. sprak mijn voicemail in en na een aantal minuten nog een keer.. stuurde in een half uur 26 appjes met de korte tekst: “mam?” En “waar ben je?” En “Mam!”. Ik was aan het rijden, mijn telefoon stond uit.

Ik stond net geparkeerd in Noordwijk toen ik de voicemail afluisterde en probeerde tussen mijn dochters paniekademhalingen door samenhangende woorden te filteren. Vanaf dat moment ging alles in slow motion, niets was meer belangrijk behalve mijn dochter te bereiken. Er zijn geen woorden voor de emotie die ik ervoer toen naar huis belde en er niet opgenomen werd. Gelukkig neemt mijn kalmte op zo’n moment over en zet mijn brein aan het werk, dus besloot ik dat de beste oplossing was het via mijn man te regelen, maar het allerliefst had ik de auto omgedraaid. Mijn man nam zijn telefoon direct op, en vanaf dat moment kwam er actie. De opluchting toen ik haar eindelijk sprak.. ik heb weer de tranen in mijn ogen.

Alles wat we ooit hebben, is dit moment. Toen mijn leven even naar slow motion ging, wist ik met chirurgische precisie te vertellen wat ik het meest belangrijke in mijn leven vond.

Hoe vaak doen we niet iets vanuit de auto-pilot? Hoe vaak kiezen we bewust wat we doen met ons leven?

Ik denk dat we heel vaak onze kracht tot kiezen weggeven. We geloven dat we bij een bedrijf moeten blijven welke onze energie wegtrekt. We maken lange uren ook al weten we dat we speciale momenten met onze geliefden niet kunnen inhalen. Als we onze aandacht vestigen op de verkeerde punten, voelen we een gemis, een verdriet, een twijfel omdat we niet ons eigen innerlijk volgen. En dat gaat bijten.

Het is niet meer dan een mindset, ten allen tijde kunnen we het lef hebben om een andere keuze te maken. We hoeven niet te wachten tot er iets vreselijks ons opschudt, we kunnen nu zelf een wakkere beslissing nemen!

Het maakt niet uit of je net van school komt, al 20 jaar werkt, of je pensioen nadert, het is nooit te laat om kansen te grijpen. Het is mogelijk om een ander pad te nemen – zelf gaan ondernemen, weer naar school te gaan, dat sluimerende idee nu echt te volgen, voor een ander bedrijf te kiezen, of in het werk een andere aanpak neer te zetten. Het kan gaan over vanuit een groot bedrijf te gaan voor je eigen start up, of je in te gaan zetten voor een non-profit organisatie. Als je werk je elke dag leeg laat lopen, doe er dan wat aan. Als je graag meer tijd met je familie door zou willen brengen, ga ervoor. Als je naar de andere kant van de wereld wilt reizen, regel dat.

Het leven is het mooist als je het leeft vanuit datgene wat jou energie geeft. Makkelijk is daar geen speler in, maar een excuus. Wacht niet tot er iets voor je beslist, ga stap voor stap richting wat jij weet dat belangrijk voor jou is. Maak vandaag nog de beslissing wat jij als prioriteit gaat zetten en ontwerp je leven in lijn met jouw waardes.

Heb je vandaag al iets wat het lezen waard is?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *