Een snufje verleiding
11 maart 2017

Levensgenieter in weer en wind

Inspirerende, succesvolle mensen zijn vaak levensgenieters in weer en wind. He!? Levensgenieters.. dat klinkt niet als enkel zwaar zwoegen. Vreemd dan eigenlijk dat dit zo lang een goed bewaard geheim is gebleven! Ergens is er de gedachte dat je hard moet werken om succesvol te zijn. En als je niet succesvol bent, moet je harder je best doen. Onzin, zo blijkt, voor mij persoonlijk was het zelfs gevaarlijke onzin. Op pure wilskracht meer doen waar je niet succesvol in bent, leidt ook zelden tot gewenste resultaat. Maar wel tot nog harder werken.. kijk maar eens om je heen.

Als iets je even niet zo goed lukt, is blijkbaar veel zinniger dat je regelmatig even stilstaat. Dit lijkt totaal tegenstrijdig aan onze drive om alsmaar te verbeteren, en voelt dan ook niet per se natuurlijk. Toch blijkt het bijzonder effectief! Want deze inspirerende mensen, die runnen een of meerdere (miljoenen)bedrijven, het lijkt wel met het grootste gemak. Prachtige voorbeelden hiervan zijn Ninke van der Leck, Eelco de Boer, Simone Levi, Arjan Vergeer & David de Kock. Ze weten hoe ze de mouwen moeten opstropen, maar alles op zijn tijd. Ze plannen heel bewust en doordacht dagen dat ze “spijbelen” en aandacht geven aan vakantie, de hobby, het verhaal, de familie. Ze vinden het noodzakelijk om te genieten. En in hun werk proberen ze ook nog eens enkel te doen waar ze én goed in zijn, én waar ze passie voor hebben. De rest besteden ze liever uit aan andere mensen, die daar weer goed in zijn en gelukkig van worden. Hoe simpel kan het zijn?

Tuurlijk hebben ook zij tegenslag. Soms is het juist de tegenslag die hen tot levensgenieter gemaakt. En toch, het opvallende is; dan gaan ze niet nog veel harder werken, ze stoppen even. Om bewust te kijken naar al het mooie wat ze dagelijks meemaken. Om even de tijd te nemen om de tegenslag te onderzoeken, te kijken waar ze teveel van doen wat niet helpt, te overleggen met hun netwerk en met hun coach, en dan krachtige keuzes te maken. Waarna ze weer vol energie actie ondernemen en doorgaan met levensgenieten. Geweldig..

En jij? Waar ga jij voor?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *