Kennismaken

_DSC1894

Visie

krachtig zijn is eigenlijk heel simpel

Zakelijk én intuïtief.

Ondersteunend én daadkrachtig.

Vrouwelijk én mannelijk.

Daar viel ik dan bijna als krachtige vrouw

Zet me ergens op de wereld neer en ik vermaak er me prima. Als kind al had ik naast een echte meisjeskant ook wat met de jongensachtige aanpak: cowboy verhalen lezend, analytisch aangelegd en goed in schaken, boompje klimmen, peertjes jattende en de boer eruit lopend.. Dus toen ik de eerste vrouw was die op een boorplatform in de Nederlands offshore ging werken, was ik ook vol vertrouwen klaar voor het avontuur. Natuurlijk hielp mijn stoere houding en “ik ben gewoon één van de guys” mentaliteit, wel vond ik het soms lastig dat ik continu de spotlight op me had. Ik ging me op een manier gedragen waarvan ik dacht dat men het verwachtte, want het werk, dat was geweldig. En dat bleek geen goede beslissing.

Mijn carrière verliep prima, en toch merkte ik dat ik het steeds moeilijker vond om me vrij te bewegen. Was dit het dan? Bah, ik kreeg een hekel aan mezelf. Hoe goed ik me ook staande wist te houden voor de buitenwereld, ik begreep geen hout van mijn gedachten, en raakte de connectie met anderen kwijt. Op een gegeven moment op betrapte dat ik me erop dat ik echt nergens meer trots op was. De energie was op, ik “deed maar wat” en voelde me doodongelukkig. Ik wilde weg uit mijn job, weg van mijn collega’s.

Wat heerlijk, leiding nemen ging weer natuurlijk!

Een job in de luwte gaf me even de broodnodige adempauze, langzamerhand voelde ik de energie weer opbouwen. Heerlijk.. En er begon me iets op te vallen. Als ik me te ver buiten mijn comfortzone bewoog, viel ik stil en sloeg mijn interne kompas op tilt. Daarentegen, als ik me zo gedroeg dat het comfortabel voor me voelde, dan was er ook flow.

Sindsdien ben ik geheel gericht gaan leven en werken vanuit de comfortzone. Dat was zeker in het begin nog best een uitdaging, ik had duidelijk nog veel te leren. Een tijdlang heb ik volop geïnvesteerd in goede coaching en ben me een slag in de rondte gaan lezen, wetenschappelijk en opinies. Hoe blij was ik toen ik er achter kwam dat mijn sterke kanten er allemaal gewoon nog bleken te zitten… Hoe meer ik ontdekte over mijn comfortzone, hoe natuurlijker leiding nemen bleek te gaan. Deze strategie ben ik ook gaan uitproberen bij mezelf en mijn teams. Mannelijke én vrouwelijke aanpak. Stoer én kwetsbaar. Ik begon mijn intuïtie weer te gebruiken en juist zakelijk in te zetten. Het resultaat was nog veel gaver dan ik toendertijd ooit had durven dromen.. er kwam zoveel meer voldoening bij mij én de mensen om me heen, er ontstonden samenwerkingen die uniek waren in het bedrijf, het afleveren van (bedrijfs)resultaat ging makkelijker, en zelfs tijdens de meest zware periode tijdens een mega-reorganisatie was er ruimte voor humor én verdriet. En ik, ik genoot weer volop van het in de wind staan.

Succesvol en vol energie

In 2017 is het zelfs de basis mogen worden van mijn eigen bedrijf, als coach en trainer van vrouwelijke professionals in een stoere wereld, hoe mooi is dat. Ik leef nu elke dag mijn droom, door deze vrouwen te laten ontdekken hoe te werken en leiding te geven op de manier die voor hun het best werkt: hun eigen stijl. Heel natuurlijk en vol energie.

Mijn visie: krachtig zijn is eigenlijk heel simpel

Krachtig zijn zit in je comfortzone. We zoeken het vaak veel te ver en maken het onnodig complex. Als je vanuit je comfortzone leeft en werkt, dan gaat leiding nemen over alles wat jij belangrijk vindt eigenlijk vanzelf. Het nemen van beslissingen wordt simpeler, je leeft weer voluit en er is weer ruimte voor humor en genieten.

Mijn werkwijze

Ik heb een directe & open manier van communiceren, hoe kan het ook anders, als Rotterdamse Drent. Mijn klanten noemen me genadeloos liefdevol; resultaat behalen met mijn klanten vind ik erg belangrijk en ik doe wat daarvoor nodig is. Veiligheid staat bij mij dan ook bovenaan, juist dat maakt dat alles bespreekbaar is. Ik hou van verschillen in mensen, dat maakt de wereld zo kleurrijk.

Meer informatie over Vivian

Ik ben moeder van 2 dochters en geniet ervan om tijd hebben voor mijn gezin. Zij leven in een snellere wereld dan ik en ik wil ze meegeven dat ze helemaal goed zijn zoals ze zijn: creatief, vindingrijk en heel. In wat voor situatie ze zich ook bevinden.

Tot mijn 24ste had ik geen idee wat ik wilde worden, tot ik een foldertje tegenkwam van de offshore HTS. Dat was het! Ik wist toen al, soms komt er zomaar een match op je pad. Dat bleek jaren later ook te kloppen met coaching.

Ik ben dol op oude verhalen en mythes, wetenschap en weetjes. Wat dat betreft kom ik tijd te kort om alles te lezen, er staat nog zeker een meter leesvoer te wachten in de kast.

Mijn toppunt van ontspanning is een siesta. Zeker buiten op een warme dag.. lekker met de voeten in het gras en de (camping)geluiden op de achtergrond. Of in de trein. Of diep onder de dekens als het buiten zo koud is. Of op het waterbed in het saunacomplex. Ik slaap echt overal.

pijl naar rechts

Ben jij toe aan een nieuwe ervaring?

pijl naar links
logo isduurzaam

“Vivian is een ervaren professional die weet hoe het is om in een mannenbolwerk carrière te maken. Vanuit die ervaring weet ze de belangrijke vragen te stellen en te reflecteren. Dat doet ze met passie en pit en op de juiste momenten met warme empathie.”

Jolein Baidenmann
Oprichter & eigenaar IsDuurzaam