Kennismaken

_DSC1894

Visie

Inspirerend leiden is een vaardigheid

Zakelijk én intuïtief.

Ondersteunend én daadkrachtig.

Vrouwelijk én mannelijk.

Inspirerend leidinggeven. Het kan op elk werkniveau. Waarom? Omdat niet het niveau, maar de persoonlijkheid belangrijk is. Van de uitvoerende expert tot aan de managersjob.

Alleen: dat is soms een stuk makkelijker gezegd dan gedaan. Achttien jaar ervaring als vrouw in de offshore wereld heeft me veel geleerd, van de junior die koffie haalt, tot het leiden van technische operaties en leiding geven aan verschillende teams. Terugkijkend zie ik dat ik me onbewust stapje bij beetje begon aan te passen om niet teveel op te vallen. Diversiteit was leuk, maar inclusiveness belangrijker. Dacht ik. Steeds verder, tot ik zelf niet meer goed wist wie ik ook alweer was.

Hierdoor is het jarenlang een grote uitdaging voor me geweest om me lekker in mijn vel te voelen. Ik wil vol toewijding werken, maar het mag niet ten koste gaan van mijn gezondheid. Er ging heel veel goed, en toch, ik voelde dat er iets miste, ik had meer in me. Het besef groeide dat mijn eigen stijl behouden en toch succesvol zijn, een vaardigheid is die actief meer aandacht vroeg. Vaardigheden kun je leren, ook op de werkplek, in mijn geval waren gewoon niet direct de juiste personen om me heen die mij in mijn stijl konden assisteren. Ik ging boeken lezen en investeerde in coaching en training. Ik hervond mijn humor, mijn identiteit en mijn unieke kwaliteiten. Langzaamaan begon ik een patroon te zien, niet alleen bij mezelf, maar bij veel meer mensen met passie en drive om me heen. Het leidde tot een geweldige conclusie: de keuze om weer te vertrouwen op mijn eigen gevoel bleek een inspirerende uitwerking te hebben. Het zorgt er (nog steeds) voor dat ik snel en gericht kan beslissen, echte connectie maak met de mensen om me heen en krachtige resultaten aflever. En dat met zoveel meer energie.

Zo ontdekte ik de spelregels van leiderschap vanuit je eigen kracht. En pas ze sindsdien toe. Door teams te gaan leiden op de manier die past bij mij, met de talenten die ik heb, ben ik professioneel in staat gebleken heel goed resultaat te leveren. Mijn intuïtie helpt me te bepalen wat er speelt, en welke oplossing speciaal hier goed zou kunnen werken. Mijn oog voor nuance zorgt ervoor dat ik snel een duidelijke analyse kan maken. En mijn daadkracht zorgt ervoor dat het in actie wordt gezet. Het allermooiste van deze werkwijze is dat het eigenlijk een lazy job is, het zijn de professionals, die de meest geweldige oplossingen aandragen.

Omdenken

Een van de mooie aspecten vind ik dat ik nu zoveel mensen om me heen zie met een positieve insteek. Alles waar je op focust groeit. Dat wist ik natuurlijk al, ik moest het gewoon nog even zelf proeven. Ook in mijn geval bleek: vind uit en focus op de goede kant van een lastige eigenschap en datgene waar je zoveel last van had, blijkt je nu ineens geweldig te kunnen helpen. Hoe heerlijk is dat.. Door diezelfde energie nu positief in te kunnen zetten, verdween niet alleen de last van mijn schouders, ook de mensen om mij heen kregen ook veel meer energie uit hun werk.

Inmiddels ben ik professionele coach van krachtige mensen. Als gelijkwaardige sparringpartner krijg ik ongelooflijk veel inspiratie van het samen mogelijkheden ontdekken. Niets afleren, maar juist onderzoeken hoe iets professioneel in hun voordeel gaat werken. Als mensen een nieuwe bril op hun neus zetten, gaan ze ineens ook met een heel andere blik om zich heen kijken en staan ze elke keer zelf weer versteld van alle nieuwe indrukken en inzichten. En mogelijkheden.

 

Meer informatie over Vivian

Ik ben moeder van 2 dochters en geniet ervan om tijd hebben voor mijn gezin. Zij leven in een snellere wereld dan ik en ik wil ze meegeven dat ze helemaal goed zijn zoals ze zijn: creatief, vindingrijk en heel. In wat voor situatie ze zich ook bevinden.

Als kind vond ik het al heerlijk avontuurboeken en detectives te lezen. De bibliotheekdame vroeg me soms of het voor mijn broer was (nee, ik heb geen broer)? Het heeft me iets belangrijks geleerd: het is prima om je af en toe anders te gedragen dan men van je verwacht. Het avontuur heeft ook de offshore en de coaching op mijn pad gebracht.

Ik kan zo van genieten van een siesta. Zeker op vakantie op een warme dag.. lekker met de voeten in het gras en de campinggeluiden op de achtergrond.

Tot mijn 24ste had ik geen idee wat ik wilde worden, tot ik een foldertje tegenkwam van de offshore HTS. Dat was het! Ik wist toen al, soms komt er zomaar een match op je pad. Dat bleek jaren later ook te kloppen met coaching.

Ik ben dol op oude verhalen en mythes, wetenschap en weetjes. Wat dat betreft kom ik tijd te kort om alles te lezen, er staat nog zeker een meter leesvoer te wachten in de kast.

aangesloten bij

de baak

Ben je toe aan jouw eigen krachtige stijl?

Dan is dit het juiste moment.

Druk op de knop hiernaast voor een gratis proefsessie.

logo isduurzaam

“Vivian is een ervaren professional die weet hoe het is om in een mannenbolwerk carrière te maken. Vanuit die ervaring weet ze de belangrijke vragen te stellen en te reflecteren. Dat doet ze met passie en pit en op de juiste momenten met warme empathie.”

Jolein Baidenmann
Oprichter & eigenaar IsDuurzaam