LEIDERSCHAP ALS JE NIET IN EEN HOKJE PAST

Als manager of leidinggevende krijg je hier vroeg of laat te maken: bewuste en onbewuste verwachtingen en regels, die je in je werk belemmeren. Of dat nu gaat om het managen van je eigen manager, het verzilveren van een goed idee van je team tot je eigen welverdiende promotie.

Wellicht zijn er in je omgeving geen geschikte leraren en rolmodellen die passen bij hoe jij leiderschap wilt invullen. Met mensen omgaan kan heel eenzaam zijn, zeker als het gaat om je eigen collega's of je eigen manager. Grote kans dat het je ontbreekt aan kennis hoe je jouw specifieke probleem kunt tackelen. En wat je ook probeert, je lijkt elke keer weer tegen hetzelfde aan te lopen. Je energie is al lang niet meer wat het was, misschien wil je weg om een andere baan te zoeken of, nog erger, begin je zo langzamerhand aan jezelf te twijfelen. Onnodig.

Dit soort situaties overkomt ons allemaal, hoe slim en getalenteerd we ook zijn, leiderschap is een vakgebied wat je vaak niet gratis meekrijgt met je functie. Dan is het belangrijk om te weten dat je dit soort leiderschap heel goed kunt leren. Zodat je zelf niet alleen weer op volle kracht verder kunt gaan, de kans is groot dat men bij jou komt vragen hoe je dat toch doet. Je bent meer in de lead dan ooit, en dat in jouw eigen stijl.

Benieuwd? Mijn missie is om managers met passie voor hun werk te helpen vanuit hun eigen authentieke persoonlijkheid leiding te kunnen geven met een glimlach. Ik kom met liefde een half uurtje bij je op de lijn om met je mee te denken hoe jij dat in jouw situatie zou kunnen bereiken.

Vergroot je eigen comfortzone.

Daar ben je op je allersterkst.