Inspiratie

Lees onze artikelen over krachtig leiderschap en laat je inspireren. Laat een reactie achter en volg onze berichten automatisch via onze nieuwsbrief.

Laten we met elkaar praten over vrouwelijk ondernemerschap of leiderschap

Er is behoefte aan de vrouwelijke kwaliteiten in het bedrijfsleven. Ken jij je talenten en benut je ze ten volle? Of lopen je dagen vol met vliegen en rennen en put het je uit? Laten we met elkaar in contact blijven. Ik hoor graag van je

Een nieuwe positie

Er komt een nieuwe baan in het stadscentrum, die klinkt precies alsof het voor mij gemaakt is! Ik ben heel goed in organiseren en spin in het web zijn, en inhoudelijk past mijn vakgebied het beste. Stiekem zou ik dat geweldig vinden!

Jeanet weet het me vol vuur te vertellen, het is duidelijk dat ze de baan wil. Of toch niet? Ik twijfel, ze kan het dan wel aan mij vertellen, maar het woord “stiekem” sprong uit de zin.

Hoe ga je het aanpakken?

Nou, als het goed is, dan komt ie volgende week vrij. ik wacht tot ze me vragen. Ze weten wat ik doe.

En “ze”, dat zijn..

De managers. Ik werk er al jaren.

Vind je het lastig om het je leidinggevende te vertellen dat je geïnteresseerd bent?

Ja, dat vind ik zo opdringerig en opschepperig, niet mijn stijl. Bovendien, ze zien toch wat ik allemaal doe?

Nope. Eerlijk, die kans is heel klein. Maar het is wel een veel voorkomende en herkenbare verwachting.


Er was eens.. de Withelm

Op de boortoren leerde ik al snel hoe je als persoon (on)zichtbaar kunt zijn, zelfs al leef en werk je letterlijk dag en nacht met elkaar. Zo loonde het als geelhelm om rond te lopen met een stuk gereedschap over mn schouder; een hamer, een steeksleutel. Dan leek het namelijk altijd of ik ergens mee bezig was en kon ik ongestoord een momentje heerlijk over de reling wegdromen. En bij het spotten van een Withelm (lees: leidinggevende), ging ik direct weer bezig met activiteit.

Een paar jaar later heb ik zelf ook als Withelm rondgelopen, en echt, overal waar ik kwam, zag ik mensen hard aan het werk. Hoewel ik het een sport vond om heel onverwachts op te duiken, leerde ik al snel dat het onmogelijk te zien is wie er nu echt actief was, en wie er vooral goed in het doen alsof.

Op kantoor of werkplek gaat het niet anders. Zodra een leidinggevende ergens in de buurt is, zal deze hardwerkende mensen zien. Ook al weet jij dat je collega minder hard loopt als jij, en dat jij een bepaalde positie beter zult invullen dan die collega, het is voor een leidinggevende helemaal niet zo duidelijk. Dus wil jij dat je leidinggevenden weten hoe het echt zit, dan zul je jouw leidinggevenden daar zelf over moeten vertellen. Bescheidenheid is hierbij geen kwaliteit. Want, hoe meer bescheiden je bent, hoe minder zichtbaar je bent voor de leidinggevenden. Terwijl die collega die graag een praatje maakt met de leidinggevenden en regelmatig even bij ze op kantoor langs wippen om te vertellen over kleine successen, veel zichtbaarder zijn.

Stel nu eens, dat ze je niet gaan vragen, gewoon omdat ze echt niet doorhebben hoe graag jij dit wilt. Hoe zou je dat achteraf vinden?

Stilte.

Je bedoelt dat iemand anders dan de baan krijgt? Dan weet ik niet of ik nog bij het bedrijf verder wil.

Haar ogen worden groter van schrik terwijl ze zelf hoort wat ze zegt. Oef.. dat is best een impact. En het illustreert weer mooi hoe we vaak heel duidelijk voor ogen hebben wat de gevolgen zijn van iets doen, maar dat de gevolgen van iets dan maar niet doen soms veel groter kunnen zijn.

Jeanet en ik hebben samen gekeken hoe ze dit iets strategisch-handiger kan aanpakken. Belangrijk voor haar was dat haar aanpak bestaat uit stappen waar zij zich in kan vinden, ook al zijn ze echt wel spannend. Zo gaat ze tijdens elk koffiegesprek ’s ochtends even terloops laten vallen dat die nieuwe baan haar ook wel wat lijkt. Daarbij vertelt ze het aan de mensen die haar iets gunnen, ze heeft een gesprek aangevraagd met haar leidinggevende en ze gaat bij de man van HR informeren wat die baan eigenlijk inhoudt. Het leukste vind ik zelf dat ze direct ook een Tadaah!-notitieboek heeft aangeschaft. Een kwaliteit schrijfboek, waarin ze al haar goede resultaten neerzet, alles waarbij zij een Tadaah!-gevoel heeft. Zodat ze een heel scala aan mooie dagelijkse voorbeelden heeft als er een gesprek komt over haar talenten en prestaties.

Extra tip

Bescheidenheid siert de mens, zo zijn we als Nederlanders opgevoed. Dat dit niet altijd waar blijkt te zijn, zegt niet dat deze gedachte dan ook direct weg is. Mocht je het lastig vinden om in het spotlicht te gaan staan, dan kan het helpen om duidelijk voor jezelf op papier te zetten wat het zakelijk gevolg is van bescheidenheid. Plaats in een eerste kolom wat jezelf presenteren je kost (moed, schuldgevoel), in een tweede kolom wat het je brengt als je het toch doet, en in de derde kolom wat je kwijtraakt als je het niet doet. Maak er vooral een leuke oefening van samen met een goede vriend(in), onder het genot van een goed wijntje of boven een aangename cappuccino. Succes!

TIPS

Maandelijks handige tips voor krachtig ondernemen en leiding geven ontvangen in je mailbox? Vul dan dit aanmeldformulier in:

SNEL CONTACT

De Wouden 24

9405 HJ Assen -> Route

Tel. 0592 - 46 27 28

Mob. 06 - 2512 7924

KvK: 68702655

© 2019 Vivian Oosterbaan Coaching.

Alle getoonde werken zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen op geen enkele wijze worden gedupliceerd zonder uitdrukkelijke toestemming. Webdesign & Realisatie: De ReclameSjef