Hestia – de wijze godin

Hestia

Rustig pakt ze haar spullen uit en gaat zitten aan haar bureau. Ze is vaak een van de eersten, ze geniet van de rust die er dan nog is, als stilte voor de dagelijkse kantoorinloop aanbreekt. En wie weet lukt het haar vandaag nog voor het werk even een informeel praatje maken met Jan, zonder anderen erbij.

Hoewel haar job officieel veiligheidsdeskundige is en ze dit met veel plezier doet, heeft ze al een paar jaar een nevenfunctie als vertrouwenspersoon. Ze gunt graag het podium aan anderen, zelf heeft ze meer op met 1 op 1 gesprekken. En eerlijk, als het gaat om persoonlijk of zakelijk advies krijgen dan weten veel mensen haar te vinden, ongeacht hun functie. Hoewel het misschien niet opvalt, heeft ze op veel items een bepaalde invloed en speelt ze vanuit de achtergrond een grote rol in het (werkend) leven van de mensen.

Ze is er trots op dat ze hierdoor ook resultaten voor elkaar weet te krijgen waar dat anderen niet lukt. Zelf denkt ze dat dit is omdat ze direct ziet waar mensen behoefte aan hebben. Dat talent heeft ze altijd al gehad. Natuurlijk zijn er mensen die niet voor haar advies openstaan, dat is prima, tenzij er natuurlijk iets gebeurt wat echt niet kan en ze moet ingrijpen. Het enige waar zij zelf niet goed tegen kan is als ze gedwongen wordt om te kiezen voor één bepaalde groep. Ah, daar is Jan, ze heeft er zin in hem te spreken, de dag is begonnen!

De wijze vrouw

Herken je dit? Hestia is de godin van het vuur, een van de Griekse Godinnen die symbool staan voor vrouwelijk leiderschap in onze moderne wereld. Samen vormen de godinnen een krachtig stel, ze hebben allemaal hun eigen talenten. En laten ze nu allemaal in elke vrouw zitten… Dit is mede waarom het zo belangrijk is voor elke vrouw om haar eigen stijl te ontwikkelen. Hoe meer godinnen ze kan aanroepen, hoe beter ze het beste uit elke situatie weet te halen.

Hestia staat symbool voor de vrouw die de focus op haar inwendige vuur heeft, de wijze vrouw die zich graag blijft ontwikkelen op van allerlei vlakken en werkt zonder veel op te hoeven vallen. Als godin van Orakels vuur heeft zij vaak een goed ontwikkelde intuïtie, en werkt ze vanuit het vertrouwen dat iedereen goed is zoals hij/zij is. Ze wacht dan ook rustig tot anderen bij haar komen voor ze advies geeft.

De aanwezigheid van Hestia in jouw baan

Vind je het fijn om te observeren en linken te leggen? En komen mensen automatisch naar je toe als het gaat om iets te vragen wat ze kwetsbaar vinden, in het werk of privé? Een goed ontwikkelde Hestia zorgt ervoor dat je details ziet die anderen niet zien, en dit doet vanuit een groot respect voor iedereen. Je bent goed in het bewaren van geheimen, wat er voor zorgt dat mensen veel met je delen. Merk je dat je wat onzichtbaar bent, en te weinig wordt gevonden? Ga dan vooral eens combineren met de andere godinnen, zo bereik je je doelen ook echt.

Delen