Geluk is (absoluut geen) gelul
22 juni 2017
Waardevolle tranen
12 december 2017

Brief aan een vriendin

Lieve, dierbare Phi,

Wat gun ik je dat jou dat je krijst bij het zien van bijgevoegd filmpje. Jij met al je kracht en visie, kunt het even gebruiken. Nee, het wordt niet comfortabel, maar ik weet dat je sterk genoeg bent. Het filmpje laat onder andere zien hoe verdriet eruit kan zien, de wanhoop, op het moment dat je al je dromen in duigen ziet vallen.

Wat kan het leven af en toe bijten. En wat een verdriet komt er dan los. Gevoel van falen. Zo herkenbaar.. Natuurlijk geloofde ook ik de dementors. En natuurlijk wist mijn brein wel dat het niet zo was, en dat er echt wel leven bestond na werk, maar op dat moment leek er enkel emotie. Leuk of niet, die mag er zijn. Die moet er zijn. Want die is ook onderdeel van ons.. die hoort bij onze passie en doorzettingsvermogen, onze ontzettende drive om goed te doen en dan nog een stukje beter. Waar anderen allang hebben opgegeven, gaan wij door.

Ga diep

Kijk het filmpje en ga ervoor. Haal diep adem, en duik erin. En als je diep bent, open dan je ogen. Ervaar. Voel. Kijk om je heen, en pak wat mooi is, neem het met je mee. Er is zeker weten iets moois.. iets dat je enkel op deze diepte vindt. Wees de dapperste jij, zoals ik weet dat jij die kunt zijn, en zorg dat je alles mee naar boven neemt wat erin zit. Je weet hoe ik eruit ben gekomen, ik geniet nog elke dag. Omdat ik door dit onmogelijke doel op te geven, ineens mijn droom weer zag. Omdat ik namelijk zoveel prachtiger ben dan ik zelf ooit had gedacht. En zeker ook omdat het niet waar was dat ik mijn leven opgaf.. ik nam het juist terug. Alles waar ik voor stond (in mijn werk) is er nog steeds, en nu zoveel sterker. Mijn lichaam en ik zijn het weer met elkaar eens, het voelt zelfs fijn om de tranen te kunnen laten stromen. De dementors komen soms nog eens langs, maar dan trek ik ze zo’n onesie aan met zachte sloffen.

Nee, kom nou niet met dat dit niet voor jou geldt.. daarvoor heb je me veel teveel bewijs van het tegendeel gegeven. Jouw leiderschap maakt je zo megasterk.. je hebt zoveel passie in je. Niet een beetje, maar hoopjes. Jij bent ook zoveel prachtiger dan jezelf ziet. Je hebt het in je voor zoveel mensen het verschil te maken, ga ervoor!

Knuffel vanuit het hart,

Vivian

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *