Levensgenieter in weer en wind
11 maart 2017
Geluk is (absoluut geen) gelul
22 juni 2017

Een snufje verleiding

Pretty office lady analyzing financial documents in office

‘You’re kidding me. Verleiding gebruiken? Op het werk!?’ Anne keek me vol ongeloof aan, toen ze dit voor het eerst hoorde.

Absoluut en zeker weten. Juist! Verleiden is vibe, stromende energie, een prachtig luchtige vorm van contact maken. Een spel van elkaar respect te tonen. Voorbeeldleiders zijn dan ook vaak sterren in elegant het hof maken, charismatisch tot in de puntjes.

Misschien is dit zelfs wel een van de redenen waarom een gezonde combinatie van mannelijke en vrouwelijke managers zulke goede resultaten oplevert voor een bedrijf? Eens niet elkaars gedrag kopiëren en het dan uit te vechten, maar juist door vol bewondering gebruik te maken van elkaars natuurlijke verschillen. Het is een subtiele waardering voor de kracht van de ander. En misschien nog wel het mooiste; het is niet gelimiteerd aan één persoon..

Volgens mij zou verleiding onderdeel moeten zijn van je professionele skills. Kijk eens wat een snufje verleiden voor je doet.. het stimuleert intelligentie, en goed gedoseerd zorgt het voor een gevoel van iets samen delen. Tegelijkertijd houdt het je haarscherp. Het meest winstgevend is nog dat het een gevoel van mogelijkheden oproept, bij jou én degene met wie je werkt. Klinkt als een fijne werkomgeving, toch?

Anne heeft het uitgeprobeerd en kwam tot de conclusie dat verbazingwekkend ook nog echt voor haar werkte, “ze voelde de positieve energie die het in de kamer bracht”. Ik ben benieuwd wat jouw ervaringen zijn..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *