HOE ZIT HET NOU MET DIE COMFORTZONE?


Je hoort het overal: kom uit je comfortzone! Als je dat durft, ben je cool en dapper, en sta je open voor uitdagingen. Mensen denken kennelijk dat het beter is om eruit te komen. Onzin.

"Ter illustratie: je hebt hoogtevrees en wordt uitgedaagd om over een glazen brug te lopen, 40 meter boven een wilde rivier. Kom maar uit je comfortzone. Zou je dat fluitend doen?"

Iets dichter bij huis: je bent verlegen, voelt je elke keer weer enorm ongemakkelijk en toch word je steeds weer uitgedaagd om die presentatie te doen voor een zaal met 250 mensen. Kom op, stap uit je comfortzone! Geef je dan de beste presentatie ooit?

In werkelijkheid durf je juist veel meer als je werkt vanuit de comfortzone. Je comfortzone is waar je je veilig voelt en op zijn sterkst bent. Je bent er zeker van jezelf, en durft het mooiste van jezelf te laten zien. Kom maar op met die glazen brug, en laat die presentatie maar komen.

Wat Vivian betreft is er geen betere plek te bedenken dan je comfortzone, om van daaruit een nieuw avontuur aan te gaan. Want juist binnen je eigen comfortzone kun je een uitdaging verwelkomen en het beste van jezelf geven. Zeg nou zelf, je durft toch veel méér als je weet dat je op je intuïtie kunt vertrouwen?