Artemis – de ondernemende godin

Artemis

De dag is begonnen, yes! Ze kan niet wachten, haar agenda is goed gevuld. Met van alles eigenlijk wel. Samen met haar collega gaat ze dat ene idee verder uitwerken, en daarna door naar 2 locaties om te zien hoe ver de activiteiten van vorige week daar al gevorderd zijn. Ze vindt het belangrijk dat ze er tijd en aandacht aan besteedt, zodat ze de kwaliteit hoog kan houden. Ze heeft gemerkt dat als ze te vroeg loslaat, het niveau niet altijd zo is als zij graag wil. Het liefst zou ze alles zelf doen, maar dat gaat zelfs zij met haar energie niet gaat redden. Bovendien, er is nog zoveel meer wat ze wil oppakken, net zoals dat mooie plan wat ze zo graag aan Jord wil laten zien! Iets heel vernieuwends, ze heeft gisteren al wat uit zitten werken. Even peinst ze vooruit, als die zeur er maar niet is vanmiddag… maar dan springt ze op, let’s start! Yes, de dag is begonnen!

De ondernemende vrouw

Herken je dit? Artemis is de godin van de jacht en de maan, een van de Griekse Godinnen die symbool staan voor vrouwelijk leiderschap in onze moderne wereld. Een groep godinnen die onderdeel zijn van elke vrouw met oneindig veel combinatiemogelijkheden. Elke vrouw heeft dan ook een eigen stijl. Hoe meer godinnen er aangeroepen kunnen worden, hoe effectiever die stijl zal zijn, waardoor ze elke situatie aankan.

Artemis staat symbool voor de vrouw die zich helemaal in haar element voelt als ze iets in actie mag zetten. In vrijheid iets initiëren, vaak iets in de wereld brengen waarvan zij ziet dat het belangrijk is maar tot dan toe nog niet bestond. Of het nu gaat om een bepaalde stijl op de werkvloer, of in haar eigen bedrijf, over een grote impact of juist klein, ze is vaak een pionier die weet wat ze wil.

De aanwezigheid van Artemis in jouw baan

Hoewel elke vrouw een Artemis in zich heeft, verschilt het hoe zij zich manifesteert. Een goed ontwikkelde Artemis zorgt ervoor dat je weet waar je voor gaat en vol energie aan je dag begint. Hoe zit Artemis in jouw job? Wellicht herken je dat je strategisch nogal eens eenzaam voorop loopt, dat is een van haar valkuilen. Ga dan vooral eens combineren met de andere godinnen, zo bereik je je doelen ook echt.

Delen