Alpha man. Liever wel.
15 april 2019
Toon alles

apr 2019 – Magie direct onder je neus

Magie.. zit dat nu binnen of buiten je comfortzone?

 

De magie begint buiten je comfortzone.

Het lijkt wel een toverspreuk, je krijgt er direct zin van om je rugzak te pakken, je partner een zoen te geven en je comfortzone voorgoed vaarwel te zeggen. Want hé, wie heeft er nu in het dagelijks leven niet af en toe behoefte aan een dosis magie? Ik wel!

 

Wanneer een gezegde steeds weer wordt verteld, worden ze soms zo vertrouwd dat we gaan geloven dat ze waar zijn. En dus was ik jarenlang op zoek naar wat er zoal buiten mijn comfortzone te vinden was. Vaak teleurstellend, ik kreeg er geen kick van, eerder een tik op mijn neus. Oh, daar ben ik (nog) niet zo goed in.. en dat heb ik niet handig aangepakt.. en aan die bijeenkomst heb ik helemaal een hekel, die is zeker buiten mijn comfortzone, dus als ik er geen magie vind, moet ik het nog een keer doen, en nog een keer. En stug door blijven gaan.

 

Ondertussen groeide het gevoel dat ik steeds kleiner werd.. mijn intuïtie gebruikte ik steeds minder en minder, die werkt niet goed als je je niet comfortabel voelt, en steeds vaker durfde ik niet meer aan te geven wat voor mij belangrijk was. Want dan leek het alsof ik weer in die *piep*comfortzone bleef hangen. Stukje bij beetje bedekte ik energievonk na sprankel door mezelf verder de zone uit te dagen en harder m’n best doen.

 

En zo ging ik braaf mijn comfortzone uit, keer op keer. Van afzien word je hard Vivian. Ik moet en zal die magie verdorie vinden, al kost het me al mijn energie! En dat deed het.

 

Mm..

 

Opluchting

Ik zie het nog steeds bij veel van mijn klanten; die druk om steeds weer buiten de comfortzone te gaan, en de frustratie en het schuldgevoel als het er geen magie gebeurt. Gelukkig kijk ik er nu geheel anders tegen aan. Hun zucht van opluchting als ik ze uitleg dat ze bij mij juist vanuit hun eigen comfortzone gaan werken, geeft me elke keer weer een gevoel wat ik vroeger had als kind als ik mocht trakteren. Vaak komt de zucht onbewust, en soms zijn ze er zelf verbaasd over.

 

Eigenlijk is het ook heel logisch. Want als iemand zich comfortabel en veilig voelt, dan voelt ze heel goed wat belangrijk voor haar is. Dan durft ie te laten zien waar hij goed in is. Vanuit veiligheid is ze in staat om echte verbinding aan te gaan, in tegenstelling tot een situatie zit waar haar intuïtie niet goed werkt, hoe weet ze dan of iemand wel veilig voor haar is?

 

Het leuke is, in de comfortzone blijkt van alles te zitten. Charisma, ondeugd, talent, kennis, (zelf)vertrouwen, kracht, rust, beweging, allerlei leuks waar je ogen van gaan sprankelen. En dat triggert dan weer de wet van de aantrekkingskracht; dat wat je uitstraalt, trek je aan. Wat ik zelf heb gemerkt en ook van klanten hoor is dat ze ineens weer een stuk leukere mensen in hun omgeving hebben, terwijl zij ondertussen dachten dat al die leukerds ergens ver weg op een zonnig eiland zaten. En ook op het werk merken ze dat bijvoorbeeld hun manager ineens ‘zomaar spontaan’ meer contact lijkt te zoeken om even over dat ene idee te sparren.

 

Nu is de mens van nature avontuurlijk en houdt van zichzelf ontwikkelen. Dat zit dus ook in je comfortzone. De meeste passievolle dames hebben dat nog in dubbele dosis 😊. Het is absoluut gezond om af en toe je comfortzone te verlaten om iets nieuws te proberen en actief te doen om daarna je comfortzone desgewenst te gaan uitbouwen. Uiteindelijk is het doel om net als een bergbeklimmer jezelf zo te trainen, dat je je bij elke berg comfortabel voelt. Laat die leuke-baan-berg maar groeien!

 

“Tja, leuk verhaal, Vivian.” Ok, ik word er persoonlijk enthousiast van omdat ik het heerlijk vind vanuit omdenken dingen bereikbaar te maken. En bij mijn klanten zie ik dat het ze de rust en de kracht geeft waar ze naar zoeken. En wat kun je hier nu mee?  Nou 😊… Geluk is een lange-termijn emotie, die samenhangt met hoe jij je naar jezelf gedraagt. Of je er iets mee kunt, is helemaal aan jou, alles is goed. Ieder heeft zijn eigen pad, zijn eigen tempo, en als die van jou betekent dat jij prima de magie buiten je comfortzone weet te halen, dan is dat het pad voor jou, geen twijfel mogelijk.

Ben je er juist helemaal aan toe om meer te gaan doen van wat jij diep van binnen zo belangrijk vindt, dan is de eerste stap te leren herkennen wanneer je te lang buiten je de zone zit. Een aantal indicaties hiervan geef ik hieronder.

 

Ik ga nog even lekker naar buiten en wens jou ook een heerlijk weekend met een comfortabel momentje in een comfortabele stoel met het boek van je dromen op een comfortabele plek (koningskleedje 😊?) toe.

 

 

Herkenbare signalen van te lang te ver buiten je comfortzone

* Je humor werkt niet meer naar behoren

* Je weet van alles van iedereen, maar hebt steeds meer vraagtekens bij wat jij nu ook alweer wilt

* Je bent kwijt wat ook alweer belangrijk voor je is

* (een gedeelte van) de wereld om je heen voelt onveilig.

* Je bent stiekem best jaloers op anderen. Zeker de succesvolle mensen

* Je hebt al verschillende manieren geprobeerd om uit een situatie te komen, maar het lukt niet

* Je energie loopt steeds sneller weg

* Het lijkt alsof je je talent kwijt bent, dingen die je eerder zo makkelijk afgingen kosten nu moeite

* Je hoofd pingpongt van de gesprekken met jezelf

* Er knaagt een hardnekkig schuldgevoel

* Hoewel je heel hard werkt aan je ontwikkeling, lijkt er geen echte vooruitgang

* Je ziet overal een bevestiging dat je niet op kennis, maar op geluk zover bent gekomen. Wat als je straks door de mand valt?

* Emoties nemen je gedrag steeds vaker over, of je wordt juist heel vlak

* Je wordt ’s nachts regelmatig wakker

* Je hebt geen idee hoe je rug voelt. Of hoe diep je ademhaling is tijdens een vergadering

* Je kunt je irritatie niet meer verbergen, soms spreekt je gezicht boekdelen

* Je collega’s of je baas worden je vijand. Of je gaat vechten tegen je partner

* Je gaat stilte ontwijken. Met een telefoon, even facebook checken, nog even dit en dat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *